Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Zaključci sa završne konferencije projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

Organizirana završna konferencija projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

12.09.2022. u hotelu "Jadran" u Šibeniku održana je završna konferencija projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" na kojoj je sudjelovalo tridesetak sudionika/ica.

Uz prezentaciju rezultata projekta, sudionici su kroz "open space" radionice definirali probleme obitelji osoba oboljelih od Alzheimera i demencije, a definirali smo i inovativne metode za rad s osobama oboljelim od Alzheimera i demencije kao i inovativne metode za rad s njihovim obiteljima. Svim sudionicima edukacija te studijskog putovanja organiziranim u okviru projekta uručene su i potvrde o sudjelovanju na edukacijama. Više o ovoj temi možete naći u priloženoj prezentaciji.

Projekt se provodio u okviru natječaja "Širenje mreže socijalnih usluga – faza I" u razdoblju od 24 mjeseca s početkom 17.09.2020. Cilj projekta je bio unaprijediti socijalnu uključenost 40 starih dementnih osoba i minimalno 40 članova njihovih obitelji kroz razvoj inovativnih socijalnih usluga, organiziranje javne kampanje u cilju senzibiliziranja javnosti te kroz edukaciju 20 stručnjaka za rad s dementnim osobama.

Nastavi čitati

Organizirano studijsko putovanje u Poljsku za stručnjake/inje koji rade s osobama oboljelim od Alzhaimera i demencije

U razdoblju od 05.09.2022. do 09.09.2022. organizirano je studijsko putovanje u Poljsku za stručnjake i stručnjakinje koji rade s oboljelima od Alzhaimera i demencije. Uz djelatnice i djelatnike udruge ŽENA na putovanju su sudjelovale i djelatnice Šibensko-kninske županije koja je i partnerska organizacija na ovome projektu.

Tijekom četiri dana boravka u Krakowu u Poljskoj organiziran je poser ustanovama koje rade na inovativnim metodama u savladavanju posljedica ove bolesti, a organiziran je i niz veoma korisnih predavanja kao što su: Smještaj starijih osoba uključujući one s Alzhaimerov (kako urediti interijer i eksterijer. Podrška pojedincima i obitelji, Informiranje javnosti u cilju prevencije uzroka demencije, Potencijalima galantamina u liječenju odn. smanjenju posljedica Alzhaimera, Uloga "serious games" u prevenciji posljedica demencija, Međusektorska suradnja u organiziranju podrške oboljelima od različitih oblika demencije.

Nastavi čitati

Održane tri radionice medicinske podrške za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom u okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" 26.08.2022., 29.08.2022. i 31.08.2022. održane su radionice medicinske podrške za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom.

Radionice su održane pod nazivom "Skrb o dementnim osobama", "Kako je živjeti sa Alzheimerom" i "Palijativna skrb osoba oboljelih od demencije".

Nastavi čitati

Poziv na završnu konferenciju projekta „PONOS – Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi“

Udruga „ŽENA“ organizira završnu konferenciju projekta „PONOS – Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi“ koja će se održati 12.09.2022. u prostorijama Hotela „Jadran“ u Šibeniku s početkom u 10 sati. Projekt se provodio u okviru natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga – faza i“ u razdoblju od 24 mjeseca s početkom 17.09.2021.

Cilj projekta je bio unaprijediti socijalnu uključenost 40 starih dementnih osoba i minimalno 40 članova njihovih obitelji kroz razvoj inovativnih socijalnih usluga, organiziranje javne kampanje u cilju senzibiliziranja javnosti te kroz edukaciju 20 stručnjaka za rad s dementnim osobama. Kroz projekt smo obuhvatili 50 obitelji s oboljelima od Alzhaimera i demencija te 40 stručnjaka/inja koji rade s oboljelima od Alzhaimera i demencija. Partneri na projektu su bili HZZ, Područni ured Šibenik te Šibensko – kninska županija.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. POZIV, PROGRAM I PRIJAVNICA 228 KB PDF

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi", održane radionice psihološke podrške za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" 08.08.2022. i 09.08.2022. održane su radionice  psihološke podrške za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom. Radionice su održane pod nazivom „Obiteljska iskustva s Alzheimerovom bolesti”  i „Kakav je moj pogled na život“. 

Cilj radionice: Upoznati sudionike sa problemima koji se javljaju kod dementnih osoba, na koji način pristupiti u takvim situacijama, kako pomoći oboljelom i članovima obitelji.

Nastavi čitati

Odgođene radionice u okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

Zbog objektivnih okolnosti odgađaju se radionice u okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" koje su se trebale održati 17.05.2022. i 18.05.2022. godine za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom.

O datumima održavanja bit ćete pravovremeno obavješteni. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Održane dvije radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom u okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" 27.04.2022. i 28.04.2022. održane su radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom. Psihološka podrška pod nazivom „Praktični savjeti za njegu osoba oboljelih od demencije” i medicinska podrška pod nazivom „Primjeri skrbi o dementnim osobama.“.

Sljedeće radionice predviđene su za 17. i 18.05.2022. s početkom u 16 h, ukoliko dođe do izmjene datuma bit ćete na vrijeme obavješteni.

Cilj radionice: Upoznati sudionike sa problemima koji se javljaju kod dementnih osoba, na koji način pristupiti u takvim situacijama, kako pomoći oboljelom i članovima obitelji.

Nastavi čitati

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.