Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Udruga "Žena"

Udruga "Žena" osnovana je 2002. Godine. Cilj osnivanja Udruge "Žena" je razvijanje i poticanje aktivnosti u zajednici koje pridonose boljoj kvaliteti života u zajednici posebno ranjivih skupina kao što su starije osobe i dugotrajno nezaposlene žene, s naglaskom na one iz izoliranih seoskih zajednica koje zbog socijalnog okruženja, nedostatne infrastrukture i patrijarhalnog ustrojstva obitelji nisu ravnopravne sa ženama iz urbanih sredina.

Kako bi realizirala cilj i ostvarila misiju zbog koje je osnovana, Udruga od 2002. godine osmišljava i provodi projekte koji kroz edukaciju i usluge u zajednici podižu razinu kvalitete života starijih i nemoćnih osoba, poboljšavaju informiranost žena o njihovim pravima, poboljšavaju aktivno uključivanje u život zajednice, jačaju ekonomski status i neovisnost žena iz ruralnih područja, kroz poticanje razvoja socijalnog poduzetništva baziranog na tradicijskom nasljeđu kao jedinog mogućeg oblika ekonomskog djelovanja ove skupine žena. Tako se žene samozapošljavaju izradom tradicijskih nošnji i suvenira, proizvodnjom hrane na ekološki način, ali i na pružanju socijalnih usluga u zajednicama u kojima žive.

Do sada smo proveli više projekata u kojima smo educirali žene iz ruralnih područja za zvanje njegovateljica starijih osoba, dadilje, krojačice, a na brojnim interaktivnim radionicama usvojene su vještine starih zanata i apliciranja etno motiva na odjevne i uporabne predmete, koji su vrlo traženi na turističkom tržištu kao suveniri. Također smo provodili edukaciju žena iz ruralnih područja o njihovim pravima, oblicima nasilja nad ženama i načinu kako spriječiti nasilje u obitelji i u slučaju nasilja kome se obratiti.

Tiskali smo i brošure na tu temu koje smo dijeli na prigodnim događanjima.

Udruga ima iskustva u provođenju projekata u partnerstvu s:

  • organizacijama civilnog društva - OGI, Petropoljka
  • jedinicama regionalne uprave – Šibensko-kninska županija
  • jedinicama lokalne samouprave – Grad Drniš, Općina Ružić
  • institucijama - Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb
  • obrazovnim institucijama – Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Veleučilište "Marko Marulić" Knin

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.