Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održana završna konferenciju projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

Udruga "Žena" u partnerstvu s Udrugom umirovljenika grada Knina organizirala je završnu konferenciju projekta "Dodajmo životnu radost godinama".

Konferencija je održana 13.10.2023. u prostorijama Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu, Petra Krešimira IV br. 30, s početkom u 10 sati.

Cilj završne konferencije je bio predstavljanje ostvarenih rezultata projekta kao i procjena potreba za buduće slične projekte. Na konferenciji je sudjelovalo šezdeset-ak sudionika koji su iskazali interes za nastavkom projekta kao i istakli važnost ovih aktivnosti za umirovljeničku populaciju.

Nastavi čitati

Zatvoreni Dani otvorenih vrata

13.10.2023. svečano su zatvoreni Dani otvorenih vrata koji su treći put organizirani u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama" s ciljem upoznavanja građana i građanki s aktivnostima socijalnog uključivanja umirovljenika/umirovljenica.

Na događanju uz domjenak, umirovljenicima i umirovljenicama koji su sudjelovali u projektu podijeljene su i zahvalnice.

U Drnišu u okviru Dana otvorenih vrata predstavljen ILAB prostor

U okviru Dana otvorenih vrata 2023. koji se organiziraju u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama" s ciljem podizanja svijest javnosti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika, predstavljen ILAB prostor u Drnišu.

ILAB prostor je prostor koji je namijenjen cjeloživotnom učenju starijih osoba, ali nije klasična učionica, već omogućava okruženje koje potiče kreativnost, inicijativu, ravnopravan odnos svih sudionika u procesu učenja. Pri uređenju prostora vodi se računa o boji, namještaju, opremi i metodama učenja koji su prilagođeni starijim osobama.

Također je predstavljen i priručnik s predstavljanjem metodologije učenja starijih osoba. Sličan prostor je opremljen i u Kninu.

Nastavi čitati

Poziv na završnu konferenciju projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

Udruga "Žena" u partnerstvu s Udrugom umirovljenika grada Knina organizira završnu konferenciju projekta "Dodajmo životnu radost godinama".

Konferencija će se održati 13.10.2023. u prostorijama Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu, Petra Krešimira IV br. 30, s početkom u 10 sati.

Cilj završne konferencije je predstaviti ostvarene rezultate projekta kao i procjena potreba za buduće slične projekte.

Bit će nam izuzetno drago da se odazovete ovom pozivu te vas molimo da ispunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do 12.10.2023. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na telefon: 022 332 328.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. POZIV, PROGRAM I PRIJAVNICA 168 KB PDF

Započeli su Dani otvorenih vrata 2023.

U okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama" danas smo službeno započeli treću po redu manifestaciju Dana otvorenih vrata čiji je cilj upoznati građane i građanke s aktivnostima socijalnog uključivanja umirovljenika/umirovljenica. Manifestacija je započela svečanim otvaranje na kojem je nazočilo 60-ak gostiju.

U sljedećim danima organizirat ćemo izložbu radova umirovljenika/ica, predstavit ćemo aktivnosti ILAB-a, održat ćemo turnir u pikadu, druženje s umirovljenicima pjesnicima, mjerenje tlaka i šećera.

Manifestacija je otvorena za sve zainteresirane te vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite.

Program Dana otvorenih vrata:

06.10.2023./ Knin, Dr. Franje Tuđmana 4.
10:00 – 13:00 Izložba ručnih radova s kreativnih radionica

09.10.2023./ Drniš, Kralja Zvonimira 10.
10:00 – 13:00 Predstavljanje ILAB prostora; Metodologija učenja umirovljenika/ica u ILAB prostoru – prezentacija

10.10.2023./ Knin, Dr. Franje Tuđmana 4.
10:00 – 13:00 Turnir u pikadu

11.10.2023./ Knin, Dr. Franje Tuđmana 4.
17:00 – 20:00 Druženje s umirovljenicima/cama pjesnicima; Nastup Zbora Udruge umirovljenika grada Knina

12.10.2023./ Drniš, Kralja Zvonimira 10.
10:00 – 12:00 Mjerenje tlaka i šećera

13.10.2023./ Drniš, Kralja Zvonimira 10.
17:00 – 20:00 Zatvaranje Dana otvorenih vrata; Podjela zahvalnica istaknutim sudinicima/cama projekta

Nastavi čitati

Održana javna konferencija na temu "Aktivnosti prevencije bolesti i socijalno uključivanje"

Udruga "Žena" u partnerstvu s Udrugom umirovljenika grada Knina je organizirala javnu konferenciju na temu "Aktivnosti prevencije bolesti i socijalno uključivanje".

Konferencija je održana 03.10.2023. u prostorijama Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu, Petra Krešimira IV br. 30, s početkom u 10 sati. Cilj konferencije je bio podići svijest javnosti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika. Na konferenciji je sudjelovalo 40 sudionika. U okviru konferencije prezentirane su sljedeće teme:

- Milena Perčin je predstavila na koji način edukacija i informiranje utječu na očuvanje psihofizičkog zdravlja.

- Sonja Antičević je govorila o sudjelovanju umirovljenika u tjelesnim aktivnostima tj. na koje načine umirovljenici mogu sudjelovati u kulturno-umjetničkim aktivnosti i kako tjelesne aktivnosti utječu na očuvanje zdravlja.

- Josipa Sunara Beader je predstavila značaj zdrave prehrane na očuvanje zdravlja umirovljenika.

Nastavi čitati

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.