Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održana debata na temu "Uloge interneta u učenju i obrazovanju" u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U skladu sa utvrđenim planom rada za mjesec studeni 2022. godine, po projektu ''Dodajmo životnu radost godinama'', dana 30. studenog u prostorijama Osnovne škole ''Domovinske zahvalnosti'', održana je debata u kojoj je sudjelovala ekipa Udruge umirovljenika Grada Knina i ekipa učenika Osnovne škole.

Ekipa učenika je zastupala afirmativnu tezu: ''Internet nam pruža više dobrih nego loših stvari'', dok su umirovljenici ukazivali na mnogo ''loših'' stvari koje Internet ostavlja na djecu i na učenje.

Moderator današnje debate bila je pedagoginja OŠ Ivana Vidović. Debati je nazočila i Darija Jeger iz Hrvatskog debatnog društva, kao i novinarka Hrvatskog radija Knin. Učesnike i goste na početku je pozdravio Mato Milanović, koordinator na projektu zadužen za međugeneracijsku suradnju.

Nastavi čitati

Održana debata na temu "Kanabis, lijek ili droga" u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

Sukladno utvrđenom planu rada za mjesec studeni 2022. godine, po projektu ''Dodajmo životnu radost godinama'', dana 15. studenog u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Knin, održana je debata u kojoj je sudjelovala ekipa Udruge umirovljenika Grada Knina i ekipa Mladeži gradskog društva Crvenog križa Knin (učenici kninske Gimnazije Lovro Monti). Debata se vodila u vremenu od 13,00 do 14,30 sati na temu ''Kanabis, lijek ili droga''.

''Tim'' umirovljenika zastupao je i branio tezu, da i pored dokazanih ljekovitih svojstava, kod kanabisa prevladava činjenica da se u najvećoj mjeri koristi kao opojno sredstvo (droga) te da još nije vrijeme za njegovu legalizaciju. Ekipa Mladeži postavila se tako da bi kanabis trebalo legalizirati i uz strogi nadzor koristiti ga kao lijek, ali su ujedno iznijeli svoj stav o kanabisu kao drogi. I jedan i druga ekipa iznosila je svoje argumenta da li je kanabis lijek ili droga, ili i jedno i drugo, te da li su ''za'' ili ''protiv'' njegove legalizacije. Svoje mišljenje o predmetnoj temu iznosili su i nazočni gosti i promatrači.

Nastavi čitati

Program aktivnosti za umirovljenike/ice za studeni 2022. u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U prilogu možete pogledati što smo planirali za umirovljenike/ice tijekom studenog 2022. godine u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama".

Pozivamo sve zainteresirane umirovljenike/ice da se prijave na mobitel 099 537 9430 ili na fiksni telefon 022 332 328 (do 13 sati).

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. PROGRAM AKTIVNOSTI - DRNIŠ 269 KB PDF
2. PROGRAM AKTIVNOSTI - KNIN 257 KB PDF

Počinje tečaj informatike za umirovljenike/ice u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama" organizirane fokus grupe

Jedan od ishoda projekta "Dodajmo životnu radost godinama" je i razrada metodologije učenja starijih osoba te u skladu s razrađenom metodologijom uređenje dva ILAB prostora za edukaciju i korištenje slobodnog vremena u skladu s edukacijom.

U svrhu toga organizirali smo i dvije fokus grupe (Knin i Drniš) s ciljem dobivanja informacije o načinima učenja starijih osoba. Drugi dio istraživanja će obuhvatiti popunjavanje upitnika.  U prilogu vam se nalazi upitnik za umirovljenike/ice koji možete ispuniti u cilju definiranja načina učenja starijih osoba.

Nastavi čitati

Organizirani Dani otvorenih vrata u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U razdoblju od 03.10. do 11.10.2022. udruga "ŽENA" je u partnerstvu s udrugom umirovljenika grada Knina organizirala Dane otvorenih vrata. Aktivnosti su se organizirale u prostorijama udruga u Drnišu i Kninu, a događanja je posjetilo oko 100 posjetitelja (umirovljenici, ali i ostali građani).

Tijekom Dana otvorenih vrata organizirane su izložbe radova umirovljenika/ica, nastup Zbora umirovljenika iz Knina u Drnišu, dane zdravlja kada su mjereni tlak i šećer u krvi, organizirana je radionica informatike za seniore, a organiziran je igrokaz "Tko je Lujo Marun" te je prikazan film "Kako je Lujo Marun spasio TVRĐAVU" u suradnji s udrugom "Čarobni svijet". Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti javnosti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Nastavi čitati

Program aktivnosti za umirovljenike/ice grada Knina za listopad 2022. u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U prilogu možete pogledati što smo planirali za umirovljenike/ice u gradu Kninu tijekom listopada 2022. godine u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama".

Pozivamo sve zainteresirane umirovljenike/ice da se prijave na mobitel 099 537 9430 (do 13 sati).

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. PROGRAM AKTIVNOSTI - KNIN 247 KB PDF

Program aktivnosti za umirovljenike/ice grada Drniša za listopad 2022. u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

U prilogu možete pogledati što smo planirali za umirovljenike/ice u gradu Drnišu tijekom listopada 2022. godine u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama".

Pozivamo sve zainteresirane umirovljenike/ice da se prijave na mobitel 099 537 9430 ili na fiksni telefon 022 332 328 (do 13 sati).

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. PROGRAM AKTIVNOSTI - DRNIŠ 270 KB PDF

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.