Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održana početna konferencija projekta "Sretnija starost 4"

Dana 29. travnja 2024. godine održana je početna konferencija projekta "Sretnija starost 4" u prostorijama Nacionalnog parka Krka u Drnišu. U okviru konferencije predstavljeni su očekivani rezultati projekta, a na konferenciji je nazočilo tridesetak uzvanika i 9 uzvanica.

Projektom "Sretnija starost 4" želimo ostvariti povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije min. 180 starijih osoba i odraslih osoba s invaliditetom, osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu. U okviru projekta zaposlit ćemo 30 dugotrajno nezaposlenih žena/muškaraca koje pripadaju teže zapošljivim skupinama, na period od 33 mjeseca. Kroz projekt ćemo osigurati organiziranje usluge pomoći u kući u cilju poboljšanja kvalitete života sudionika/ica projekta (min. 180 starijih osoba i odraslih osoba s invaliditetom). Pod starijim osobama se smatraju osobe starije od 65 godina, dok se kao odrasle osobe s invaliditetom smatraju osobe koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta.

Projekt se provodi u okviru PDP-a "Zaželi – prevencija institucionalizacije". Trajanje projekta je 36 mjeseca – s početkom 13. ožujka 2024. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000,00 eura. Financira se u 85% iznosu iz Europskog socijalnog fonda plus, a 15% iz Državnog proračuna RH. Područje provedbe: Drniš, Ružić, Unešić, Promina, Šibenik.

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.