Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održana debata na temu "Kanabis, lijek ili droga" u okviru projekta "Dodajmo životnu radost godinama"

Sukladno utvrđenom planu rada za mjesec studeni 2022. godine, po projektu ''Dodajmo životnu radost godinama'', dana 15. studenog u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Knin, održana je debata u kojoj je sudjelovala ekipa Udruge umirovljenika Grada Knina i ekipa Mladeži gradskog društva Crvenog križa Knin (učenici kninske Gimnazije Lovro Monti). Debata se vodila u vremenu od 13,00 do 14,30 sati na temu ''Kanabis, lijek ili droga''.

''Tim'' umirovljenika zastupao je i branio tezu, da i pored dokazanih ljekovitih svojstava, kod kanabisa prevladava činjenica da se u najvećoj mjeri koristi kao opojno sredstvo (droga) te da još nije vrijeme za njegovu legalizaciju. Ekipa Mladeži postavila se tako da bi kanabis trebalo legalizirati i uz strogi nadzor koristiti ga kao lijek, ali su ujedno iznijeli svoj stav o kanabisu kao drogi. I jedan i druga ekipa iznosila je svoje argumenta da li je kanabis lijek ili droga, ili i jedno i drugo, te da li su ''za'' ili ''protiv'' njegove legalizacije. Svoje mišljenje o predmetnoj temu iznosili su i nazočni gosti i promatrači.

Po završetku debate svi sudionici i gosti složili su se da je ista uspješno provedena i da slične aktivnosti i po drugim temama treba prakticirati. Moderator debate bio je psiholog Boris Mijakovac, zaposlenik Gradskog društva Crvenog križa Knin, koji posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima, pa i po pitanju svih vrsta ovisnosti.

Tijekom trajanja debate je bilo nazočno ukupno 16 osoba.

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.